Blijf zen tijden de feestdagen

De feestdagen draaien maar om één ding: gezellig samen zijn. Maar wat doe je als je even alles niet meer ziet zitten? She loodst je volledig zen door de feestdagen.

mgeysmans

Tijdens de voorbereidingen voor het kerstfeest verlies je al snel jezelf uit het oog. Bedenk je daarom een paar keer per dag dat je niets moet, dat alles een kwestie van willen is. Je wil graag een lekker vijfgangenmenu koken, maar je gasten zullen net zo tevreden zijn met twee gangen. Doe rustig aan en let op je ademhaling, deze moet drie tellen duren bij het inademen en vijf tellen bij het uitademen.

Zet een muziekje op, dat maakt je vrolijk, haalt de spanning weg en brengt je helemaal in de stemming. Bekijk het evenement steeds met de nodige humor, dit helpt je alles te relativeren. Heb je het even erg moeilijk tijdens het diner? Doe dan de vijfvingeroefening. Breng eerst je duim en wijsvinger bij elkaar en denk aan een leuk moment terug, doe hetzelfde met de middelvinger en denk nu aan een liefdevolle herinnering. Bij de ringvinger denk je aan een prachtig compliment om af te sluiten bij de pink waar je aan een mooie plek terugdenkt.

Je vuisten tien seconden ballen en dan heel ver uitspreiden kan ook helpen bij het bestrijden van stress, net als het knuffelen van je huisdier of eens goed alles los te schudden. Ben je eventjes alleen? Doe dan je ogen toe en kom terug tot jezelf, zo ben je zeker dat je jezelf niet verliest in de drukte en stress van het feest. Je zal zien dat je nadien een pak meer geniet van het samenzijn.

Niet te missen