Zo geniet je zelf ook van je feestjes

Een feestje organiseren, mag dan wel een prachtidee lijken, het is ook erg stresserend. Want hoe ben je nu én de perfecte gastvrouw én een aangenaam persoon op hetzelfde moment?

mgeysmans

Hoge verwachtingen

Wanneer je een feest organiseert heb je erg hoge verwachtingen. Iedereen moet zich amuseren, zijn buikje vol eten en jou een prachtgastvrouw vinden. Tezelfdertijd wil je met iedereen wat quality time doorbrengen. Stel die hoge verwachtingen bij vooraleer je aan de voorbereidingen voor het feest begint, want anders ga je gegarandeerd ten onder. Het moet echt niet allemaal prachtig zijn. Het belangrijkste is dat iedereen het gezellig vindt en dat je zelf ook kan genieten. Laat je perfectionisme dus snel varen en aanvaardt dat niemand perfect is.

Vertrouwen

Komen enkele vriendinnen alleen naar je feestje, denk dan niet dat je ze iedere minuut van de avond moet entertainen. Je vrienden kunnen echt wel op eigen benen staan en zich amuseren. Probeer daarentegen te genieten van de momenten samen. Een feest is nog steeds een gezellig moment om herinneringen op te halen, de vriendschappen te versterken en eens goed te lachen. Ook je vrienden weten dat en verwachten heus niet de perfectie.

Niet te missen