Welk type reiziger ben jij?

Je persoonlijkheid verraadt veel over de manier waarop je een vakantie beleeft. Wij zetten de meest voorkomende reizigerstypes voor jullie op een rij.

mgeysmans

Doelgericht

De doelgerichte reiziger gaat niet zomaar op vakantie. Hij heeft vooraf duidelijke plannen gemaakt en laat zich niet verleiden door plaatselijke activiteiten. Een reis moet voor hem ook niet al te lang duren, eenmaal zijn plannen volbracht zijn is het voor hem tijd om naar huis te keren.

Spiritueel

De spirituele reiziger zoekt naar een diepere betekenis van zijn reis. Volgens hem helpt reizen bij de zelfontwikkeling. Dit type gaat op reis om zichzelf terug te vinden en geeft niets om toeristische trekpleisters

Echte leven

Een reiziger die op zoek is naar het echte leven, raakt geen reisgids aan. Hij zoekt vooraf de nodige informatie op over dit land, zijn gewoontes, zijn eetgebruiken en zijn bevolking en dompelt zich ter plaatse volledig onder in de cultuur. Voor hem is een reis dan ook een culturele gewaarwording.

Plezier

Reizigers die op zoek zijn naar plezier gaan meestal nooit alleen op reis. Tijdens een reis draait het bij hen allemaal om luxe en comfort. Bergen beklimmen of een pelgrimstocht maken? Laat dat maar over aan de 'echte gekken', zij vertoeven liever aan het zwembad met een cocktail in de hand.

Actief

Actieve reizigers zien een vakantie als een voortzetting van hun leven thuis. Ze willen zoveel mogelijk doen en zien tijdens hun vakantie. Uitrusten is iets voor thuis!

Niet te missen