IJsblokjes maken wordt een koud kunstje

Met een permanente voorraad van acht kilogram kristalheldere ijsblokjes kan je al wat zomerse recepties en cocktailparty’s houden. KitchenAid brengt een gloednieuwe gesofisticeerde ijsblokjesmachine uit, een inbouwversie voor thuis. Tot voor kort waren zulke apparaten enkel beschikbaar voor de professionele markt.

mgeysmans

Perfecte ijsblokjes maken, het is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Als je met ijsvormen of de ijsmaker van de koelkast werkt, krijg je ondoorzichtige blokjes. Dat komt omdat het ijs op een statische manier geproduceerd wordt, zonder enige vorm van beweging van het water. Vaak ruikt of smaakt het ijs ook naar voedsel dat in de ijskast bewaard wordt.

Met de ijsblokjesmachine van KitchenAid wordt perfecte ijsblokjes maken een koud kunstje. Doordat een pomp continu water spuit, worden de blokjes laag per laag gevormd. Resultaat is zuiver, kristalhelder ijs. Omdat de ijsblokjes in een geïsoleerde binnenruimte gestockeerd worden, bevatten ze ook geen smaken of geuren van buitenaf.

Ook het gebruiksgemak van dit professioneel ontworpen huishoudapparaat is optimaal. IJsblokjes kleven niet meer aan elkaar dankzij de luchtvrije omgeving waarin ze worden aangemaakt. In een halfuur kan je genoeg ijsblokjes maken om je gasten te entertainen met een lekker drankje.

Richtverkoopprijs: 1.999 euro

Niet te missen