Naaktfotografie doet trauma verwerken

Fototherapie is de nieuwste trend bij Amerikanen. Ze proberen met behulp van naaktfotografie hun trauma's te verwerken. De therapie is zelfs zo populair dat dokters anorexiepatiënten naar de fotograaf sturen.

mgeysmans

Fototherapie is een veredelde vorm van naaktfotografie. Zo wordt je make-up vooraf gedaan, worden alle foto's in een flatterend licht getrokken en worden je positieve kanten vastgelegd. Volgens de Amerikanen is jezelf blootgeven de beste manier om over je trauma te stappen. Want wat is er nu meer beangstigend dan naaktfotografie? Als je dat aankan, kan je alles aan.

Fotografe Ellen Fisher Turk kan de aanvragen alvast niet bijhouden. Bij haar komen allerlei vrouwen, gaande van verkrachtingsslachtoffers tot moeders die hun kind verloren. Onlangs kreeg ze via een dokter zelfs een anorexiepatiënte die op de rand van dodelijke uithongering stond. "Pas 2 maanden nadat ze de foto's liet nemen, besefte ze dat ze niet te dik was ,maar vel over been en dat ze zichzelf aan het vermoorden was. Toen besloot ze terug te gaan eten", besluit Turk.

Niet te missen