Wat als je man in een mid-lifecrisis zit?

Ons leven zit vol overgangsfases. Velen nemen we zonder enige hindernis maar bij de midlifecrisis blijft de wereld van veel vrouwen toch even stilstaan.

mgeysmans

Wanneer je man te maken krijgt met een midlife-crisis zorgt dat voor heel wat stress bij de partner. Veel vrouwen vrezen dat hij al hun gezamelijke geld aan een motor of sportauto zal opdoen en dat hij er vervolgens met een jong, groen blaadje vandoor gaat. Toch kan je deze angsten en zorgen best zo snel mogelijk opbergen.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen hun man niet echt kunnen helpen om sneller door een midlifecrisis te komen. Maar ze kunnen er wel voor zorgen dat er geen wrevelingen ontstaan. Zo moeten ze eerst en vooral een luisterend oor bieden en proberen up to date te blijven met de gevoelens en wensen van de man. Wil hij plots iets totaal onverwachts, of stelt hij een triootje voor, vraag hem dan waarom hij dit exact wil. Is het een manier om zichzelf beter te voelen, of wil hij het gevoel hebben dat hij nog steeds gewild is? Ook al wordt het moeilijk blijf toch naar hem luisteren, maar verloochen jezelf nooit.

Niet te missen