Slankheidsideaal maakt vrouwen kaal

Vrouwen worden steeds meer onderhevig aan dagelijkse stress. Hun job vergt steeds meer van hen en ook in hun vrije tijd maken ze zich zorgen. Vooral hun gewicht baart de meeste vrouwen kopzorgen. Hierdoor kampt een steeds groter wordend aantal vrouwen met kaalheid.

mgeysmans

37% van de vrouwen krijgt in haar leven te maken met haarverlies. Stress speelt daar een belangrijke rol in, maar ook het strenge dieet dat veel vrouwen zichzelf opleggen, doet de haarkwaliteit verslechteren. Vrouwen verminderen hun calorie-inname alsmaar meer, waardoor ze ook minder vitaminen en voedingswaarden binnenkrijgen, wat op termijn leidt tot kaalheid.

"Ons leven is emotioneel meer stresserend dan dat van vorige generaties. We komen noodzakelijke voedingsstoffen te kort omdat de druk op vrouwen om dun te blijven zo groot is. Wat vrouwen daarbij wel vergeten is dat haar in onze maatschappij symbool staat voor vrouwelijkheid en elegantie. Je kan dan wel een slanke lijn hebben, het mist zijn effect als je kaal bent", besluiten Britse experts.

Niet te missen