Zo ben je prettig gezelschap

Bij het aanbreken van de eindejaarsperiode voelen we plots allemaal die druk: we moeten naar allerlei feestjes en borrels en weten niet goed hoe we ons daar moeten gedragen. Wij geven tips om aangenaam gezelschap te zijn.

mgeysmans

Keuzes maken

Je krijgt misschien wel tientalle uitnodigingen, maar dat wil nog niet zeggen dat je naar alle feestjes moet gaan. Je kan best enkel kiezen voor de feestjes die je echt liggen en degenen waar je sowieso niet onderuit kan komen. Ben je een extravert persoontje? Dan ben je waarschijnlijk meer in je element op grote feestjes waar je met veel mensen kan praten en kennis maken. Introvertere persoonlijkheden kiezen best voor bescheiden borrels met bekenden.

Overtuiging

Voor een feest kijken we al snel erg kritisch naar onszelf. Plots vinden we die make-up toch maar niets en in dat jurkje lijken we wel erg dik. Die schoenen zijn misschien toch iets te opvallend en ons haar opsteken is dat niet wat al te feestelijk? Stop dergelijke gedachtenkronkels voordat je er gek van wordt. In stressvolle situaties is het al snel makkelijk om je slecht over jezelf te voelen, maar is dat wel nodig? Wees overtuigd van jezelf, je mag er wezen zoals je bent!

Passies

Verloochen jezelf niet bij nieuw gezelschap. Praat openlijk over je passies ook al denk je dat de anderen het niet interessant gaan vinden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen vooral graag luisteren naar gepassioneerde mensen, of het onderwerp hen nu interesseert maakt dan nog weinig uit.

Lachen

Het is maar een feestje! Denk niet dat je leven of je carrière van dit ene moment gaat afhangen. Lach en maak plezier, tenslotte vindt het feest plaats in je vrije tijd en dan kan je je maar beter amuseren!

Niet te missen