En hoe overleef je kerst als single?

De kerstperiode is er eentje van gezellig samenzijn, dichter bij elkaar komen en cocoonen. Maar wat doe je als je single bent?

mgeysmans

Iedereen kent het vreselijke moment waarop hij of zij omgeven wordt door koppels die meelijwekkend vragen waarom je nu nog steeds geen vriend hebt. Ben je misschien te kieskeurig, stel je te hoge eisen, ... . Irriteert deze vraag je mateloos? Kom dan met een gevat antwoord op de proppen. Vraag hen bijvoorbeeld waarom ze niet langer single zijn, waarom ze per se in koppeltjesvorm moeten denken. Dit kan eerst wat aggressief overkomen, maar je bent dan tenminste zeker dat de vraag niet langer zal voorkomen. Je moet je helemaal niet verantwoorden waarom je 'nog steeds' single bent, net zo min als een koppel overal moet vertellen waarom ze nu eigenlijk voor elkaar gekozen hebben.

Wil je een normale kerst beleven? Kies dan zeker niet voor single-activiteiten. Deze wijzen je er enkel maar meer op dat je 'alleen' bent en bovendien zijn ze allemaal een soort van datingactiviteit. Geniet daarentegen van je vrijheid en doe enkel waar je zelf zin in hebt. Wil je alle afleveringen van Friends of Sex and the City herbekijken? Niemand die je tegenhoudt of aan je oren zaagt dat je toch ook eens iets anders moet doen.

Mis je je vrienden tijdens de kerstdagen? Organiseer dan enkele dagen na Kerstmis zelf een feestje. Dan ben je zeker dat je alles onder controle blijft houden en dat er niemand het in zijn hoofd haalt om je te koppelen met een collega of vriend.

Niet te missen