De grootste misverstanden over mannen

Mannen en vrouwen zijn vaak als een kat en hond. Enkel wanneer ze leren om elkaar te respecteren en elkaar wat ruimte en vrijheid geven, kunnen ze perfect samenwonen. Wij somden de grootste misverstanden over mannen voor jullie op.

mgeysmans

Waardering

Vrouwen vinden al snel dat ze erg weinig waardering en bevestiging van hun partner krijgen. Van nature zijn vrouwen ook sneller geneigd om complimentjes te geven en anderen op de hoogte te houden van hun gevoelens en hun bewondering. Mannen zijn daar anders in, wanneer zij een compliment geven blijft dat voor hen gelden tot ze iets anders beweren. Als ze eenmaal zeggen dat ze hun vrouw knap vinden, blijft dat gevoel voor hen hetzelfde. Vrouwen denken dan weer snel dat hun man hen niet meer aantrekkelijk vindt wanneer hij niets meer zegt. Probeer dit een beetje te relativeren als vrouw en vertel je man dat je af en toe wat meer complimentjes en waardering zou willen krijgen.

Praten

Wanneer vrouwen te kennen geven dat ze meer willen praten, denken mannen al snel dat ze moeten zeggen wat hun vrouw wil horen. Wanneer de vrouw haar man dan nog met andere mannen begint te vergelijken, voelt hij zich helemaal in een hoekje gedreven. Probeer daarom conflicten steeds als een gezamelijk probleem te zien. En mannen: vertel je partner dat je haar niet minder graag ziet omdat je die ene voetbalmatch nu gewoon wou bekijken.

Fouten

De norsheid van mannen wordt door vrouwen al snel erg persoonlijk opgevat. 'Doe ik iets verkeerd', 'houdt hij niet meer van mij' zijn daarbij vaak voorkomende vragen. Realiseer je echter dat mannen vaak nors zijn door iets wat gebeurd is op het werk of in het verkeer en dat ze het nu eenmaal niet de moeite vinden om te vertellen. Dat heeft niets met jou te maken. Meer nog, wees er maar zeker van dat een man je wel zal vertellen wat er scheelt als het echt aan jou ligt.

Afwijzing

Vrouwen staan meer in contact met hun gevoelens, waardoor ze sneller weten wat ze echt willen. Samenwoongevoelens komen van nature dan ook veel sneller voor bij vrouwen dan bij mannen. Realiseer je echter dat hij je niet afwijst omdat hij nog niet voorstelt om samen te gaan wonen. Bij mannen duurt het nu eenmaal langer vooraleer ze weten wat ze echt willen.

Niet te missen