Food

Leer wokken als een professional

Print
Leer wokken als een professional

Leer wokken als een professional

Iedereen houdt van een kruidige wok, maar hoe begin je er best aan? Wij leren je wokken zoals de beste Chinese kok ter wereld!

Voor je aan het wokken slaat is het belangrijk een grote wok aan te schaffen, van tenminste 30 tot 35 centimeter doorsnede. Let er steeds op dat de wok een hoge opstaande rand heeft, zo kan je beter met je groenten spelen.

Voor je begint te kokkerellen moet je wok erg heet zijn. Zo zorg je ervoor dat alle ingrediënten op hetzelfde moment verhit worden en hun smaak behouden blijft. Wanneer je de olie toevoegt is een klein eetlepeltje vaak al genoeg, let er echter wel op dat je de olie doorheen je wok walst. Hierdoor zijn alle oppervlakten bedekt met een laagje en wordt aanbakken voorkomen.

Vis & Vlees

Denk vooraleer je begint te wokken na over de verschillende gaartijden. Hetgeen het langst duurt om gaar te worden moet uiteraard het eerst in de pan. Omdat de wok steeds heet moet blijven is het belangrijk niet al je groenten in 1 keer toe te voegen, want dan koelt je pan te snel af.

Vis en vlees dienen steeds apart gebakken te worden. Zo behoudt je alle smaken, en kom je tot een erg gevarieerd gerecht.

Niet te missen