Kies voor echt eten

We worden dagelijks met een nieuw dieet geconfronteerd dat onze levensstijl drastisch moet verbeteren. Maar wat dacht je ervan om terug te keren in de tijd en te kiezen voor 'echt' eten?

mgeysmans

Verhoog de opname van vitamine C en je valt gegarandeerd 10 kilogram af, doe daarna de soepdetox en je ziet die extra 5 kilo wegsmelten, afwerken met een toef van het zonedieet en je bent klaar voor een nieuw leven. We worden overstelpt door de nieuwe diëten, maar tezelfdertijd zijn er nog nooit zoveel obese mensen geweest. Hoe dat komt? Omdat we niet meer 'echt' eten. Dat beweert Michael Pollan althans. Hij creëerde het Pollan-Plan.

Eet enkel wat je grootmoeder ook kende. Het lijkt simpel, maar het is een van de bouwstenen van het Pollan-plan. Geen nepproducten maar enkel echte chocolade, echte scampi's, echte groenten en echte kaas.

Rotten

Voedsel dat niet kan rotten is uit den boze. Het zit niet alleen bomvol bewaarmiddelen maar bevat vaak ook ontelbaar veel, onbekende ingrediënten.

Spits je niet toe op de supermarkt maar ga eens langs bij de plaatselijke slager, bakker en groenteboer. Vaak zal je zien dat zij heel wat natuurlijkere producten hebben.

Vitamine

Probeer vijf porties groenten per dag te eten. Deze zitten boordevol vitamines en antioxidanten en zijn broodnodig voor onze interne huishouding. Probeer steeds nieuwe dingen uit. Hoe gevarieerder je eet, hoe meer kans je maakt om alle voedingsstoffen binnen te krijgen.

Probeer wat meer wild voedsel te eten. Probeer af en toe eens een stukje ree of makreel. Wat de dieren die wij opeten eten, is namelijk ook belangrijk voor ons. Probeer zoveel mogelijk te kiezen voor dieren die een gezonde en gevarieerde voeding hebben gehad.

Niet te missen