Welk pitje doet het voor jou?

We zijn verknocht aan vitaminetabletten en zalfjes om er jonger en gezonder uit te zien. Maar wist je dat de meeste werkzame stoffen gewoon in de pitjes van groenten en fruit ziten?

mgeysmans

Courgettepitten helpen bij botontkalking en maken onze tanden ook sterker waardoor we minder snel gaatjes krijgen. Druiven- en kiwipitjes zitten dan weer boordevol vitamine E. Hierdoor werken ze wonderbaarlijk bij het bestrijden van acné en helpen ze collageen aanmeken waardoor je minder snel rimpeltjes krijgt.

Grapefruitpitten zijn een krachtig natuurlijk antibioticum. Ze bevatten bovendien erg veel flavonoïden waardoor ze wonderen doen voor ons immuunsysteem. Frambozenpitten herbergen erg veel antioxidanten en zijn de gewenste bondgenoot bij het bestrijden van verouderingssymptomen. Ze helpen bovendien ook goed bij het voorkomen van roodheid van de huid. Ook granaatappelpitjes bevatten deze antioxidanten maar zij hebben nog een extraatje. In de pitjes zit namelijk een hoge concentratie phyto-oestrogeen, wat de symptomen van de overgang helpt te verminderen.

Niet te missen