Belgische kok verkozen tot Embassy Chef 2010
De Belgische kok Jan Van Haute is verkozen tot 'Embassy Chef 2010'. Dat meldt NBC. Concreet wil dat zeggen dat Van Haute de beste ambassadekok is in het Amerikaanse Washington.
Van Haute wist de harten van de jury te veroveren met varkenslapjes die klaargemaakt waren met bruin bier. Hij serveerde ook spruitjes. "Wij staan bekend voor ons varkensvlees. Wij zijn maar een klein land, maar de nummer 1 in de uitvoer van varkensvlees en nu ook ons bier natuurlijk."
De kok van de Belgische ambassade verschalkte negen collega's. De kok van Panama maakte ook wel indruk met zijn vol-au-vent gevuld met avocado en garnaalsla.
"Dit is fantastisch. Ik heb er geen woorden voor. Ik begin haast te wenen", verklaarde van Van Haute achteraf. Hij gaf wel toe dat hij een week had geoefend op het bereiden van het gerecht.
Beeld: capitalcookingshow.blogspot.com
Hoofdpunten
Waarom Limburg in de sterftestatistieken zo afwijkt van de rest van het land
Puppy Jimmy overleden nadat hij wegloopt uit tuin in Zolder: “We zijn er kapot van”
Niemand die zo aan bekendheid won door de oorlog dan de ‘ultieme schurk’, maar nu is het genoeg geweest voor Poetin
Bocholtse met zenuwaandoening krijgt traplift van familie Kerkstoel
Beste van Plus
Lees meer
Takeaway tip: in Tongeren vind je sinds kort een stukje Italië: “Alleen het allerbeste voor mijn klanten”
GEPROEFD. Een hip, maar sfeervol volkscafé: Hasselt heeft nieuwe bistrobar voor bon-vivants
Waar eet … Arno van ‘Regi Academy’? “Alsof je langs Route 66 een Amerikaanse burger bestelt”
Perfect aperitiefje voor buiten: een kruidige koffie met extra kick voor koude dagen