Deze kerst kiezen we massaal voor vilt

We zijn altijd op zoek naar trendy accessoires die ons leven verwarmen en gezelliger maken. Deze winter was die zoektocht nog nooit zo simpel: She verloor haar hart aan vilten kerstaccessoires.

mgeysmans

Vilt lijkt misschien iets voor klussende kleuters, maar het is eigenlijk een van de meest ondergewaardeerde stoffen. Dat weten ook Eveline en Maya, twee fervente vilthobbyisten. Zij maakten van vilten hun nieuwe passie en toveren hun kerstboom ieder jaar om tot een kunstig plaatje. "Wat veel mensen niet weten is dat vilt eigenlijk gewoon wol is. Het is de oudste textieltechniek en heeft ongekende mogelijkheden. Vilten is een manier om een stof te maken zonder te weven. Het enige wat je nodig hebt is wol, zeepwater en de warmte van je handen. Wol heeft fijne schubjes die door wrijving van de handen in elkaar haken en vervolgens nooit meer loslaten", aldus Eveline.

De stof staat niet alleen garant voor klasse en hartelijkheid, ze begint ook nooit te rafelen. Kies je voor een vilten accessoire, dan haal je een stuk voor het leven in huis. Eveline en Maya zijn er alvast verzot op. "Vooral bij het begin van de kerstperiode vragen we onszelf af hoe we dit jaar weer kunnen verrassen. Vilt is enorm gebruiksvriendelijk waardoor je de mooiste dingen kan maken."

Wij verzamelden onderaan alvast enkele vilten kunstwerkjes van Eveline en Maya voor jullie.

Wil je meer informatie over deze vilten accessoires of het gebruik van vilt? Mail ze ons!

Niet te missen