Zo kies je de juiste juwelen

Niets zo leuk als het kopen van een nieuw juweel, maar hoe kies je nu een stuk dat bij je lichaam past?

mgeysmans

Vrouwen zijn verzot op ringen, maar vaak lijkt dat prachtexemplaar gewoon niet zo leuk rondom onze vinger. Het is dan ook belangrijk om eerst je eigen handstructuur te bekijken. Heb je wortelvormige vingers, smaller bovenaan dan onderaan, dan kies je best geen grote bombastische exemplaren. Wil je toch voor een gigantische steen gaan? Zorg er dan voor dat de versiering vastzit op een smal ringetje, dan krijg je geen uitstulpingen aan de zijkant van je ring. Bepaal vooraf ook aan welke vinger je de ring gaat dragen. Een ring aan de middelvinger is een ware eyecatcher, aan de ringvinger zorgt het voor een onopvallende decoratie.

Halsketting

Bij het uitkiezen van een halsketting vraag je jezelf best af op welke outfit je het juweel wilt dragen. Zo staan lange en middellange kettingen met opvallende, grote hangers prachtig bij een decolleté. Korte exemplaren doen het dan weer goed op een casual outfit. Kies nooit voor een aansluitend exemplaar als je een korte hals hebt. Een grote boezem is gebaat bij een langere ketting.

Oorbellen

Niets zo simpel als het uitkiezen van een setje oorringen. Het enige waar je op moet letten is je eigen smaak. Lange oorbellen staan wel beter bij vrouwen met kort tot middellang haar. Zorg er voor dat de hangers nooit tot op je schouders komen, want dan zijn ze echt wel wat te lang. Kleine clippers geven je dan weer een op en top jonge, vrouwelijke uitstraling.

Niet te missen