Egel wordt nieuw modeaccessoire

De egel is het nieuwste, hippe accessoire om mee te dragen in je handtas. Vooral in Groot-Brittannië en bij celebrities wint het diertje snel aan populariteit.

mgeysmans

Je vindt de Pygmee-egels in bijna alle kleuren, gaande van albino, tot abrikoos, chocolade, peper en zout, en grijs, en ze zijn erg goedkoop in onderhoud. Bovendien zouden ze volgens stylisten erg stil in je handtas blijven zitten en houden van vertroetelingen. "Ideaal als kerstgeschenk", aldus Britse stylisten.

Toch roept de trend heel wat vragen en verontwaardiging op, niet alleen bij dierenrechtenorganisaties. Zo kunnen de egels misschien wel schattig lijken, het blijven nog steeds exotische dieren die zeker en vast niet in een handtas thuis horen. De diertjes zijn geen accessoire dat je kan matchen bij je nieuwe handtas alsof het gaat over een sleutelhanger, maar levende wezens. Bovendien is het erg moeilijk om een egel perfect te verzorgen. De diertjes in hun natuurlijke habitat laten is volgens ons dan ook de enige waardige oplossing.

Niet te missen