Lijd jij aan rimpelrexia?

Nicole Kidman, Victoria Beckham, Madonna, Hilary Duff, Scarlett Johansson, Rihanna, ... . Allen hebben ze meermaals botox en andere antirimpelcrèmes gebruikt. Dergelijk zelfbeeld leidt bij velen na verloop van tijd zelfs tot rimpelrexia.

mgeysmans

Patiënten die lijden aan rimpelrexia hebben een panische angst om ouder te worden en rimpels te ontwikkelen. Ze storten zich op erg jonge leeftijd op antirimpelcrèmes en gaan geheid op zoek naar straffere maatregelen om rimpels voorgoed het hoofd te bieden. Het mag dan ook niet verwonderen dat vrouwen jaarlijks voor zo'n 600 euro aan antiverouderingproducten uitgeven.

Volgens psychologen begint rimpelrexia als een erg onschuldige, lichte obsessie over rimpels. Toch kan het gedrag al snel ontsporen, waardoor patiënten iedere week bij hun chirurg aankloppen voor een botoxinjectie. Experten hebben deze gebruiksvorm van botox omschreven als botox binging. Dit soort bingers is verslaafd aan botoxinjecties en het idee van de eeuwige jeugd. Chirurgen waarschuwen dat ongeveer 40% van de botoxgebruikers na verloop van tijd verslaafd raakt aan het goedje, een goede begeleiding en een professionele arts zijn dan ook van levensbelang.

Niet te missen