11 personen veroordeeld voor prostitutie en witwaspraktijken

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft elf mensen veroordeeld tot gevangenisstraffen en zware geldboetes wegens het uitbaten van verschillende bordelen en grootschalige witwaspraktijken. De groep werd ook beticht van lidmaatschap van een criminele organisatie. Maar die aanklacht kon niet voldoende worden aangetoond omdat er geen sprake was van een duidelijke structuur.

fvranckx

De feiten deden zich voor tussen april 2003 en januari 2007. De beklaagden runden drie bars in Maasmechelen, Dilsen-Stokkem en Bekkevoort. Het gaat over de Sweety, Can Can en Diamond.

In Dilsen-Stokkem hielden ze ook zich bezig met het verhuur van kamers in de Yum Yum Club. De vrouwen die werden tewerkgesteld in de bars, werden ingeschreven als zelfstandigen om personeelskosten en sociale bijdragen te vermijden. In totaal gingen 33 vrouwen aan de slag in de bars.

Celstraffen

De rechter tilde erg zwaar aan de feiten. De 59-jarige M.H. uit Dilsen-Stokkem werd veroordeeld tot een geldboete van 11.000 euro en een gevangenisstraf van 2 jaar waarvan de helft met 5 jaar uitstel. Bovendien is hij zijn burgerrechten tien jaar lang kwijt.

Zijn 49-jarige medebeklaagde A.S. uit Dilsen-Stokken kreeg 3 jaar cel met 5 jaar uitstel en een boete van 110.000 euro. Zij wordt beschouwd als een van de spilfiguren in het dossier.

Haar kompaan D.E. (41) uit Bree verdwijnt een jaar lang achter tralies. B.C. (54) uit Bekkevoort kreeg twee jaar cel en een boete van 5.500 euro. De 46-jarige M.P. uit Dilsen-Stokkem kreeg een jaar cel en een geldboete van 11.000 euro. Maasmechelaar B.B.L. (26) werd veroordeeld tot een uitgestelde gevangenisstraf van 3 maanden cel en een boete van 5.500 euro. J.V. (54) uit Dilsen-Stokkem kreeg 1 jaar effectief en een boete van 5.500 euro. K.M. (61) werd veroordeeld tot een jaar cel en een boete van 2.750 euro.

Vennootschappen

De vennootschappen die werden opgericht om het geld wit te wassen moeten elk 33.000 euro ophoesten en worden ontbonden. Bovendien moeten ze zo’n 128.000 euro aan sociale bijdragen betalen. Het gerecht nam ook de inkomsten die vloeiden uit de illegale ondernemingen in het vizier. Een bedrag van maar liefst 298.898 euro werd verbeurd verklaard.

KhSe

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio