'André Songfestival' eerder geliquideerd dan wegbespaard

André Vermeulen begrijpt het niet. Hij zou dit jaar voor de twintigste keer op rij het Eurovisiesongfestival verslaan, maar de VRT laat André uit besparingsoverwegingen thuis. Vermeulen betwist dat zijn aanwezigheid in Oslo te duur zou zijn. "Ik kan niet langer zwijgen", zegt hij.

ghouben

André Vermeulen wijst erop dat de VRT wel iemand van de communicatiedienst, de delegatieleider en liefst vijf mensen van het showbizzmagazine De Rode Loper naar Oslo stuurt. Plus deze week nog eens drie big shots van de openbare omroep.

Een commentatorcabine voor Vermeulen zou de openbare omroep 12.000 euro kosten. "Dan lijkt 12.000 euro me niet zo onoverkomelijk. Zeker niet als je weet dat het dient om acht uur televisie te maken", zegt een ontgoochelde Vermeulen in De Standaard.

Het toppunt, aldus Vermeulen, is dat de RTBf het festival wel verslaat vanuit Oslo hoewel de Belgische inzending dit jaar het Engelstalige 'Me And My Guitar' is van Tom Dice.

Vermeulen heeft zelf een trip naar Oslo bekostigd om zich voor te bereiden en zal het liedjesfestival verslaan vanuit Brussel.

Geen trend

Ook de uitleg vanwege de VRT dat meerdere omroepen hun commentatoren thuis laten uit besparingsoverwegingen snijdt geen hout. "Collega-commentatoren vielen steil achterover toen ze hoorden dat ik terug moest naar Brussel om commentaar te leveren. "

Svante Stockselius, de grote baas van het Eurovisiesongfestival, ontkent dat er een trend zou zijn om te besparen op commentaar.