"Vlag van Allah moet wapperen boven paleis en parlement"

Print
"Vlag van Allah moet wapperen boven paleis en parlement"

Vlag van Allah moet wapperen boven paleis en parlement

De moslimorganisatie "Muslim Rise" last haar voor zaterdag geplande betoging in het centrum van Brussel af nadat die werd verboden door de lokale autoriteiten. Ze kijkt echter wel uit naar een mogelijke alternatieve locatie voor een manifestatie zaterdag.

Dat zei Abu Imran van Sharia4Belgium vrijdag op een persconferentie in Antwerpen. De organisatoren kondigden voor zaterdag ook acties aan bij Belgische ambassades in het buitenland, waaronder Dublin, Londen en Zwitserland.

Imran benadrukte alleszins dat het om een vreedzame manifestatie gaat. "We hebben zelf zeventig veiligheidsmensen", zei hij, terwijl hij beklemtoonde dat ook veel vrouwen met hoofddoek en nikab worden verwacht.

Op www.muslimrise.webs.com staat een geluidsfragment waarop te horen is hoe inlichtingen worden ingewonnen bij de Antwerpse politie, onder de titel "Betoging gaat toch door."

"Dubbel gelaat democratie"

Imran gaf de persconferentie samen met Anjem Choudary en Sayful Islam van Islam4UK. De drie riepen op tot het invoeren van de sharia in België en Europa en het omverwerpen van het Belgische bestel. "Opdat de vlag van Allah wappert boven het paleis en het parlement", luidde het.

Ze hekelden "het dubbele gelaat van democratie" die vrijheid predikt, maar moslimvrouwen de vrijheid ontneemt om een boerka te dragen.

Meer informatie over het boerka- en nikabverbod vindt U op de expertenpagina van John De Wit.