Opnieuw huiszoekingen bij Fortis

Print
Opnieuw huiszoekingen bij Fortis

Opnieuw huiszoekingen bij Fortis

Het gerecht heeft donderdagochtend huiszoekingen uitgevoerd in de hoofdzetel van Fortis. Ook bij de huidige nummer twee, Filip Dierckx, werd gezocht. Dat schrijven de Coreliokranten.

Speurders vielen binnen op zeven verschillende plaatsen. Ze brachten onder meer een bezoek aan de hoofdzetel van BNP Paribas Fortis in Brussel en aan de woonplaats van Filip Dierckx, de huidige nummer twee van BNP Paribas Fortis. Het gerecht zou naar verluidt ook langs geweest zijn bij een aantal risk managers.

Misleiding

Wilfried Remans, woordvoerder van BNP Paribas Fortis, heeft de huiszoekingen bevestigd. "We verlenen onze volledige medewerking aan het onderzoek."

Het is al de tweede huiszoeking in het dossier. Sinds oktober 2008 onderzoekt het gerecht of Fortis de beleggers heeft misleid in de periode van 6 augustus 2007 tot 25 september 2008.

In augustus 2007 moest de algemene vergadering zich uitspreken over het bod van Fortis op ABN Amro. In september 2008 werd duidelijk dat de overname te hoog gegrepen was en dat Fortis onderuitging. De speurders gaan vooral na of Fortis in die bewuste periode onjuiste informatie verspreid heeft over de groep.