Tweede ritzege voor Farrar in Giro

Print
Tweede ritzege voor Farrar in Giro

Tweede ritzege voor Farrar in Giro

Tyler Farrar (Garmin) heeft zijn tweede rit in de Giro gewonnen. De Amerikaan was in een massaspurt sneller dan de Italiaan Fabio Sabatini (Liquigas) en zijn ploegmaat uit Nieuw-Zeeland, Julian Dean. Alexandre Vinokourov (Astana) blijft aan de leiding.

In de tiende rit kozen de Fransman Hubert Dupont (AG2R), de Brit Charles Wegelius (Omega Pharma-Lotto) en de Italiaan Dario Cataldo (Quick Step) al na 8 kilometer het hazenpad. Ze bleven meer dan 200 kilometer voorop in deze bijzonder kalme overgangsrit.

De wedstrijd brak pas op 17 kilometer van de meet open. De drie vluchters werden door het peloton gegrepen en een nieuwe massaspurt was in de maak.

Weylandt

Voor Wouter Weylandt (Quick Step) zat een tweede ritzege er niet meer in. De Belg kwam ten val op 13 kilometer van de aankomst en bolde uiteindelijk zeven minuten na het peloton over de streep. Weylandt liep gelukkig enkel materiële schade op en voelt zich nog altijd zeer goed in deze Ronde van Italië.

Team Columbia had de hele dag hard gewerkt voor Greipel en Goss, maar de twee spurters konden het werk niet afmaken.

Garmin

Het waren de mannen van Garmin die in de slotkilometer het heft in handen namen. De Nieuw-Zeelander Julian Dean ging zo hard aan dat de kopman Farrar nog achter zijn eigen ploegmaat moest aangaan.

Maar de Amerikaanse Gentenaar deed dit met verve en maakte de klus af. De Italiaan Fabio Sabatini (Liquigas) moest vrede nemen met een tweede plaats en Dean werd nog derde.

Farrar won ook al de rit naar Utrecht en staat nu nog steviger aan de leiding in het puntenklassement.

262 kilometer

In de strijd om de roze trui verandert er niets. Vinokourov blijft leider met Evans als eerste achtervolger op meer dan een minuut.

Na twee relatief gemakkelijke etappes volgt woensdag een lastige tocht van liefst 262 kilometer doorheen de Abruzzen naar L'Aquila.

Uitslag tiende rit:

1. T.Farrar (VS) 230 km in 5u49'14"
2. F.Sabatini (Ita) allen zelfde tijd
3. J.Dean (NZe)
4. R.McEwen (Aus)
5. R.Förster (Dui)
6. S.Hinault (Fra)
7. A.Greipel (Dui)
8. D.Hondo (Dui)
9. L.Duque (Col)
10.M.Hayman (Aus)


Stand na tiende rit:

1. A.Vinokoerov (Kaz) in 38u59'00"
2. C.Evans (Aus) op 1'12"
3. V.Nibali (Ita) 1'33"
4. I.Basso (Ita) 1'51"
5. M.Pinotti (Ita) 2'17"
6. R.Porte (Aus) 2'26"
7. V.Karpets (Rus) 2'34"
8. S.Garzelli (Ita) 2'47"
9. D.Cunego (Ita) 3'08"
10.M.Scarponi (Ita) 3'09"