Elektrische rolstoelen van MS-kliniek krijgen gps

Print
Overpelt - Voor mensen met beperkingen is de elektrische rolstoel dikwijls de enige mogelijkheid om zich te verplaatsen. In het Revalidatie- & MScentrum van Overpelt is gezocht naar een oplossing om patiënten zolang mogelijk die bewegingsvrijheid te gunnen: 5 elektrische rolstoelen krijgen een gps-alarmsysteem.

Coördinator Stephan Geys van de facilitaire diensten: “De vergrijzing bij de patiënten en specifieke kenmerken van patiënten met niet-aangeboren neurologische aandoeningen maakt dat wij vaker geconfronteerd wordt met ‘dwaalgedrag’ en dat wij willen uitsluiten.” Het Revalidatie & MS-Centrum ging met All-Connects en Xtendit Solutions Tongeren scheep. Er werd een systeem uitgewerkt dat tot op (bijna) de meter accuraat werkt. Geys: “Het systeem is een primeur en werkt met een black-box die op de rolstoel is aangebracht. Wij kunnen centraal via gps alle bewegingen natrekken. In geval van nood kan de rolstoeler op de rode knop drukken. Valt de centrale batterij uit blijft het systeem nog 48 uur werken.”

Een toestel kost 750 euro en hoort bij één rolstoel. Financiële steun kregen ze van Cera en vzw Boemerang. “Zo kunnen we dit kosteloos aanbieden aan patiënten die in aanmerking

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio