Leerlingen Don Bosco maken CosmoGolem voor Bovy

Leerlingen Don Bosco maken CosmoGolem voor Bovy

Leerlingen Don Bosco maken CosmoGolem voor Bovy

Heusden-Zolder - De Reus van Bolderberg van de Bolderbergse Reuzengilde heeft er een concurrent bij: op domein Bovy plaatsten leerlingen van de houtafdeling van Don Bosco Helchteren gisteren een zelfgemaakte CosmoGolem.

“Een 90-tal leerlingen heeft hier toch drie maanden aan gewerkt”, vertelt technisch adviseur Hugo Dullers. “Het mooie is dat het niet zomaar een houten constructie is, de golem zal ook een ‘ziel’ krijgen.
Bolderberg kreeg een eigen golem op initiatief van Lieve Scheepers en met de steun van het gemeentebestuur. “De Cosmogolem van beeldend kunstenaar Koen Vanmechelen is een houten beeld van 4 meter hoog en 2 meter breed”, zegt ze. “Maar hier bij ons krijgt hij wel een extra accent: hij zet het talent en de veerkracht van ons allen in de kijker.”

De gemeente trakteerde alle leerlingen op pannenkoeken van De Pannenkoekenbakkers, de erfpachter van domein Bovy. “Ook voor ons is deze golem natuurlijk een aanwinst”, aldus Gilles De Baere die het dagelijks beheer van Bovy voor zijn rekening neemt. De Golem krijgt zondag een volksfeest in Bolderberg. Van 14 tot 16 uur is er animatie voor jong en oud, en om 16 uur wordt hij feestelijk uitgepakt.

Bert HOUBRECHTS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio