Karl-Heinz Lambertz is ontgoocheld

Minister-president Karl-Heinz Lambertz van de Duitstalige gemeenschap zegt donderdag te betreuren dat het belangenconflict dat ingeroepen werd door de Duitstalige gemeenschap - dat bedoeld was om tijd te geven voor een oplossing voor BHV - niet het verhoopte resultaat heeft bereikt.

wverhaert

Lambertz is des te meer ontgoocheld omdat de beslissing voor het belangenconflict een moeilijke was voor de Duitstaligen, die er niet happig op waren om positie in te nemen in het communautaire conflict.

De situatie is "heel heel ernstig" voor België, met een regeringscrisis die zal uitmonden in een regimecrisis als de zaken zo verdergaan, waarschuwt Lambertz. Hij maakt zich zorgen nu we aan de vooravond staan van het Europees voorzitterschap.

Compromis

Om uit de impasse te geraken, zit er volgens hem niets anders dan een compromis te zoeken waarbij iedereen bereid is zijn verantwoordelijkheid op te nemen, en waarbij er noch winnaars noch verliezers zijn.

Maar volgens hem zullen we eindigen met een nog groter probleem als er geen werk gemaakt wordt van een diepgaande hervorming van de instellingen. Hij betreurt dat het samenwerkingsfederalisme hier geen succes heeft gekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer