Keulen: "Wij zijn gewoon consequent"

Marino Keulen en Annick De Ridder, beiden lid van het Open Vld-partijbureau, ontkennen in alle talen dat er in hun partij onenigheid zou zijn over de beslissing om uit de federale regering te stappen. "Wij scharen ons achter de voorzitter. Wij zijn gewoon consequent", klinkt het bij Keulen en De Ridder in het Vlaams parlement.

wverhaert

"Wij hebben inderdaad een levendige discussie gehad", zegt De Ridder over het partijbureau van donderdagmorgen. "Wij zijn nu eenmaal geen partij van ja-knikkers, maar aan het einde van de vergadering hebben we unaniem de beslissing genomen", aldus De Ridder.

Keulen benadrukt dat ook federaal vicepremier Guy Vanhengel met de beslissing heeft ingestemd. Er gaan geruchten dat vooral Vanhengel het niet eens zou zijn met de beslissing om uit de federale regering te stappen. In een korte persmededeling ontkent noch bevestigt Vanhengel dit overigens.

"Wij doen gewoon wat we altijd gezegd hebben", zegt Keulen nog. "Iedereen reageert nu van 'oei, jullie meenden dat serieus'; natuurlijk meenden wij dat serieus." Dat de timing slecht zou zijn, is voor Open Vld geen argument om dan maar te "knikken en slikken", besluit Keulen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer