Nieuw warenhuis na afsluiting zwart kruispunt Grendelbaan

Het gevaarlijke kruispunt van de N2 met de N76 - beter bekend als het kruispunt van de Grendelbaan - wordt voor de Spartacussneltram volledig afgesloten. Verder worden de (bekende) plannen voor Diepenbeek vermoedelijk grotendeels uitgevoerd: drie bruggen en een fietstunnel vervangen de 9 overgangen. Tegen 2015 moet die operatie afgerond zijn.

Opvallend is dat de ingewikkelde constructie die voor auto’s ter hoogte van de Molenstraat voorzien was, niet meer op het plan staat. In ruil wordt nu het zwarte, drukke kruispunt van de Grendelbaan helemaal afgesloten voor het verkeer. Het verkeer op de N76 wint daardoor aan snelheid. De wagens die vanuit Bilzen komen en het centrum van Diepenbeek willen bereiken worden zo over de Katteweidelaan gestuurd. Die zal daardoor wel een pak drukker worden en het kruispunt met de N76 wordt er ook opgewaardeerd.

Universiteitslaan

Wie naar Hasselt wil, wordt ofwel naar de Universiteitslaan ofwel naar de oprit van de E313 geleid. Door het centrum van Diepenbeek richting Hasselt rijden, kan dus vanuit Bilzen niet langer.

Diepenbeek VV

Voor wie vanuit Diepenbeek naar Bilzen wil, gelden dezelfde regels. Ook in die richting gaat het kruispunt dicht. Er wordt wel voorzien in een veilig fietspad dat de fietsverbinding tussen Bilzen, het centrum van Diepenbeek, de Universitaire Campus en Hasselt verbindt.

Langs die N76 komt trouwens een ventweg vanaf de Katteweidelaan, die over het vroegere voetbalterrein van Diepenbeek VV leidt naar een nieuwe brug en zo richting Molenstraat. Aan de zijkant van die brug zou dan een nieuwe vestiging van Colruyt komen.

De andere bruggen over de spoorweg komen, zoals gepland, aan de Nierstraat en de Waardestraat. Waar nodig worden ook daar verbindingswegen voorzien. De fietstunnel komt op de Stationsstraat, de drukke fietsader vanuit het dorpscentrum richting Provinciale school. De Lijn en Infrabel wachten wel nog op een akkoord van de gemeenteraad die op 19 april over dit plan debatteert.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer