Reacties Cancellara, Boonen en De Vlaeminck na Parijs-Roubaix

De vroege aanval van Cancellara en Boonen die zich liet ringeloren, doet toch wat stof opwaaien na Parijs-Roubaix. Al zal de winnaar Fabian Cancellara zich daar weinig van aantrekken.

drombouts

Cancellara: "Aanval was een ingeving van het moment"

"Ik was erg gemotiveerd om de dubbel te realiseren", zei Cancellara. "Door na de Ronde van Vlaanderen Parijs-Roubaix te winnen, schrijf ik geschiedenis."

"Mijn aanval op bijna vijftig kilometer van de meet was zeker niet gepland. Het was een ingeving van het moment. Ik heb mijn eigen wedstrijd gereden en naar niemand gekeken, ook niet naar Boonen."

"Ik heb vroeger veel naar deze koers gekeken. Merckx, Museeuw en Tafi rondden ook een solo af. Ik wist dus dat ik het kon", besluit de glunderende Zwitser.

Boonen: "Voel me een beetje geflikt"

Tom Boonen was erg ontgoocheld. "Ik voel me een beetje geflikt. Toen Cancellara vertrok, waren er meteen een paar die zich erbij neerlegden en niet meer reden."

"Ik liet me even uitzakken om iets te eten toen Cancellara wegreed. Ik zat geblokkeerd en moest helemaal naar voor rijden en ging daarna à bloc op de kasseien."

"Het was nog speelbaar en ik voelde me goed, maar er zaten twee of drie rotte appels in de achtervolging. Vooral Flecha dacht enkel nog aan de tweede plaats."

"Ik had Cancellara wellicht niet kunnen kloppen, maar ik heb niet het gevoel dat ik mijn kansen echt heb kunnen verdedigen", aldus de vijfde in Roubaix, Tom Boonen.

De Vlaeminck: "Mij had Cancellara nooit kunnen kloppen"

Roger De Vlaeminck blijft dus nog even de recordhouder wat betreft Parijs-Roubaix. Net zoals voor de koers geeft Monsieur Paris-Roubaix onverbloemd zijn mening.

"Ik heb de manier van koersen van Tom Boonen niet verstaan", zegt De Vlaeminck. "Waarom ging hij zo ver achteraan in zijn groep rijden? Waarom reageerde hij niet meteen toen Cancellara in het offensief trok?"

"Hij weet toch ook dat je de Zwitser geen tien seconden mag geven. Hij viel dus ook in Parijs-Roubaix te licht uit tegen Cancellara."

De Vlaeminck is niet onder de indruk van de Belgen, maar ook niet van de winnaar. "Zonder pech is Cancellara momenteel te sterk. Zeker voor de meeste Belgen die duidelijk te weinig trainen. Een oefentochtjes van 200 kilometer is niet genoeg. Vroeger waren wij ook te licht voor Merckx, maar ik gaf hem geen twintig meter. Mij had Cancellara nooit kunnen kloppen. Want hij was moe op de pitste en ik was nooit moe."

"Leukemans: "Moest lossen door bijna lege tube"

Björn Leukemans (zesde) had de eer om als laatste in het wiel van Cancellara te hangen. "Dat is toch ook iets", zegt een nuchtere Leukemans.

"Ik hoorde in mijn oortje dat Cancellara op komst was. Hij was er sneller dan verwacht. Ik probeerde nog mee te gaan, maar op mijn bijna lege voorband was het vooral een kwestie om niet te vallen."

Hoste: "Vaak aan Cretskens gedacht"

Leif Hoste (achtste) was tevreden over zijn koers. "Ik ben helemaal kapot, maar ben wel tevreden over mijn wedstrijd, tot het moment dat ik lek rijd, op iets meer dan 20 kilometer van de meet."

"Ik heb vaak aan Wilfried Cretskens gedacht. Zijn zus was gisteravond overleden", zei Hoste aan Sporza.

"Aan Cancellara was niets te doen. Toen hij voorbij stoof, koos ik voor mijn eigen tempo."

Meer over Björn Leukemans