Annemans haalt scherp uit naar asielbeleid Leterme en Van Rompuy

Print
Annemans haalt scherp uit naar asielbeleid Leterme en Van Rompuy

Annemans haalt scherp uit naar asielbeleid Leterme en Van Rompuy

Gerolf Annemans, de fractieleider van Vlaams Belang in de Kamer, haalt in een communiqué zwaar uit naar premier Yves Leterme en Europees president Herman Van Rompuy. Hij doet dat naar aanleiding van de stakingsplannen van de vakbonden bij Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers.

"Terwijl Leterme onder de pagodes van het verre Japan zit uit te leggen hoe 'Zen' hij wel geworden is, en terwijl Herman Van Rompuy in de Frankfurter Allgemeine Zeitung naar het Vlaams Belang verwijst als een voorbeeld van een der belangrijkste problemen voor Europa, kookt het asielpotje van de federale regering over op een manier die zelfs de puinhopen van paars doet vergeten", klinkt het.

Courard en Wathelet onbekwaam

Vlaams Belang eist dan ook dat Leterme onmiddellijk terugkeert om het "onverkwikkelijke dossier dat hij overerfde van een veel te laxistische Herman van Rompuy" aan te pakken, want de bevoegden, staatssecretarissen Courard en Wathelet, zouden niet bekwaam en onbetrouwbaar zijn.

De partij wil dat er ook per direct een einde komt aan iedere vorm van regularisatie en dat afgewezen kandidaten onmiddellijk teruggestuurd worden. "Alleen zo kan de toestroom van zogenaamde asielzoekers die door de nalatigheid van de CD&V en onder impuls van haar Franstalige regeringspartners is kunnen ontstaan, ingedijkt worden", klinkt het nog.

Lees ook: Personeel Fedasil wil staken