Blur brengt nieuwe single op de markt

Op 17 april verschijnt de nieuwe single van Blur. Het is voor het eerst sinds zeven jaar dat de Britse band een nieuwe plaat uitbrengt. Er verschijnen slechts 1.000 exemplaren op vinyl en het nummer zal enkel in zelfstandige platenwinkels in Groot-Brittannië te koop zijn.

jlenaerts

Op de single staan twee nieuwe nummers. De laatste plaat van Blur dateert van 2003, toen verscheen 'Good song'. Sindsdien bracht de band geen nieuwe nummers uit, maar afgelopen zomer stonden de leden nog eens samen op het podium voor een reünieconcert.

Steun

De single wordt bewust op 17 april uitgebracht. Dan houdt Groot-Brittannië namelijk 'Record store day' om de traditionele en onafhankelijke platenwinkels te steunen. Er bestaan nog 269 platenwinkels die geen deel uitmaken van een keten, een derde minder dan vijf jaar geleden.

"Die winkels zijn van groot belang geweest in onze carrière. Het is dan ook een eenvoudige manier om onze steun aan de winkels te tonen", verklaart frontman Damon Albarn (foto).

Naast de nieuwe single van Blur verschijnen er ook speciale singles in beperkte oplage van The Beatles, Hot Chip en Lily Allen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer