Vliegende prins Filip wekt opnieuw ergernis Brusselaars

Print
Vliegende prins Filip wekt opnieuw ergernis Brusselaars

Vliegende prins Filip wekt opnieuw ergernis Brusselaars

Prins Filip maakt het Brusselse luchtruim opnieuw onveilig. Nu het opnieuw mooi weer is, kruipt de oudste zoon van koning Albert in zijn helikopter om in de buurt van het koninklijk paleis rondjes te vliegen.

Afgelopen zaterdag had de kroonprins geen verplichtingen. Hij cirkelde dan ook zeker tien keer rond het Atomium en de Heizel. De buurtbewoners konden hun haren wel uittrekken van ergernis. Om de acht minuten hoorden ze het gezoem van de prinselijke heli.

Landingsplaats

Prins Filip heeft zijn Robinson R44 Raven II al sinds 2002. De heli is makkelijk te herkennen door zijn ongewoon kenteken: 00-PFB. Die letters staan voor Prins Filip van België.

In de tuin van het paleis is er een landingsplaats voorzien voor het speeltje van de prins, die dankzij een uitzonderingsmaatregel van verkeersminister Isabelle Durant toch in de 'no-fly-zone' rond de luchthaven van Zaventem mag vliegen.

In de bordeauxkleurige Robinson R44 Raven II is er plaats voor vier personen. De heli haalt een topsnelheid van 270 kilometer per uur en kost zeker 400.000 euro. Volgens hardnekkige geruchten neemt de prins soms zijn kinderen mee aan boord.