De Wever woest op "haatdragende Le Soir"

Print

De Wever woest op haatdragende Le Soir

N-VA-voorzitter Bart De Wever gaat opnieuw een klacht indienen bij het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding tegen Le Soir. Een furieuze De Wever noemde Le Soir vanochtend op Radio 1 "een haatdragende krant", waar hij "niets meer mee te maken wil hebben".

Aanleiding voor de heisa is een column over de wooncode die de krant vorige week publiceerde en die niet in goede aarde viel bij de partij.

Massagraf

Bij het artikel stond een grote foto van een massagraf in Nigeria met slachtoffers van een etnische zuivering. De N-VA snapt niet waarom de krant Vlamingen vergelijkt met massamoordenaars.

In de tekst stonden volgens de partij ook enkele inhoudelijke fouten. De wooncode veronderstelt immers dat mensen die een sociale woning willen ook de taal van die gemeenschap moeten aanleren. Volgens de partij is dat niet meer dan normaal.

De Wever is het spuigzat en dient opnieuw een klacht in tegen de krant. Eerder deed hij dat al nadat hij in een stuk in Le Soir werd vergeleken met Hitler en Slobodan Milosevic en waarin ook werd gesteld dat 'alle N-VA'ers beter op een boot op de oceaan konden worden gezet om die vervolgens tot zinken te brengen'.

"Niet haatdragend"

Hoofdredactrice Béatrice Delvaux verdedigde de column en stelde dat die helemaal niet haatdragend bedoeld is en verkeerd werd geïnterpreteerd door De Wever. Daar had die laatste duidelijk geen boodschap aan.

"Er is wel degelijk een probleem met Le Soir. Dat is een zeer haatdragende krant die haar ware gelaat af en toe laat zien. Ik wil geen interviews meer geven aan die krant. Ik wil er niks meer mee te maken hebben" brieste een woeste De Wever.

Het bewuste artikel kan u hier lezen.