Rouches grijpen naast play-offticket

Het is Standard niet gelukt om zondag het felbegeerde play-offticket binnen te halen. De Rouches verloren van AA Gent met 0-2. Zulte Waregem gaat wel naar play-off I, samen met Anderlecht, Club Brugge, AA Gent, KV Kortrijk en STVV.

fvangarderen

Wilden ze kans maken op het ticket dan moesten de Luikenaren winnen van AA Gent en hopen dat Zulte Waregem punten liet liggen in Mechelen.

AA Gent-speler Leye was de eerste die een goal kon maken. Hij kopte de bal net voor de rust voorbij een kansloze Bolat. Tien minuten voor het einde dikte Pieroni de score nog aan tot 0-2.

Zulte Waregem

Ook Zulte Waregem werd verslagen. De ploeg kon geen vuist maken tegen KV Mechelen en verloor met 2-1.

Na goals van Colpaert en Biset, knalde Roelands in de 77e minuut eindelijk een bal in de netten. Van een tweede adem was er echter geen sprake.

Ondanks een nederlaag in Mechelen blijft Waregem wel verzekerd van een deelname aan play-off I.

Roeselare: 0-0

Roeselare zal deelnemen aan de eindronde met de tweedeklassers. Hoewel Lokeren van een veel te sterk Anderlecht verloor met 0-4, bleven de West-Vlamingen, die van Westerlo moesten winnen, steken op 0-0.

Racing Genk - KV Kortrijk eindigde op gelijkspel (1-1). Benteke maakte het spannend, maar Ogunjami redde nog een punt tijdens de verlengingen.

Germinal Beerschot verloor van Club Brugge met 1-4. Cercle Brugge deed een goede zaak. Het klopte STVV met 3-1.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer