Het weer voor maandag 22 maart

Maandagochtend is het fris met minima rond +5°C. Door het wegvallen van de wind kan er bovendien mist voorkomen. Na het verdwijnen van de mist wordt het wisselend bewolkt en het blijft overal droog. In de loop van de dag worden de opklaringen steeds breder, het eerst in het westen van Limburg.

rweytjens_fr

Uiteindelijk loopt de temperatuur op tot zo'n 14°C. Er waait een zwakke zuidenwind.

Dinsdag komt er voormiddag vrij veel bewolking voor boven Limburg, maar het blijft waarschijnlijk overal droog. Namiddag is er meer ruimte voor opklaringen. De minima schommelen rond +6°C en namiddag komen we uit in de buurt van 15 of 16°C. De wind waait nog steeds zwak vanuit het zuiden.

Woensdag is het opnieuw droog met veel ruimte voor de zon. De temperaturen lopen in Limburg op tot gemiddeld 19°C en liefst 20°C boven de zandgronden van de Kempen. Gemiddeld mogen we deze tijd van het jaar maxima rond 10°C verwachten. De zuidenwind zal ietsje harder gaan waaien.

Ook donderdag blijft het nog zeer zacht met minima rond 10°C en maxima tot zo'n 18°C. Namiddag en zeker 's avonds neemt de kans op onweerachtige buien toe, maar het is nog niet zeker of we daar in Limburg al mee te maken zullen krijgen.

In de loop van vrijdag komen we stilaan in koelere lucht terecht. We halen dan nog maxima rond 13°C en van tijd tot tijd valt er regen of krijgen we enkele buien over ons heen.

Tijdens het volgende weekend is het zeer wisselvallig met maxima rond 10°C. Zaterdag waait er een stevige zuidwestenwind, zondag zwakt de wind in de loop van de dag af. Ook daarna lijken de hoge temperaturen niet meteen terug te keren.

Ruben Weytjens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer