Belgische kok verkozen tot Embassy Chef 2010
De Belgische kok Jan Van Haute is verkozen tot 'Embassy Chef 2010'. Dat meldt NBC. Concreet wil dat zeggen dat Van Haute de beste ambassadekok is in het Amerikaanse Washington.
Van Haute wist de harten van de jury te veroveren met varkenslapjes die klaargemaakt waren met bruin bier. Hij serveerde ook spruitjes. "Wij staan bekend voor ons varkensvlees. Wij zijn maar een klein land, maar de nummer 1 in de uitvoer van varkensvlees en nu ook ons bier natuurlijk."
De kok van de Belgische ambassade verschalkte negen collega's. De kok van Panama maakte ook wel indruk met zijn vol-au-vent gevuld met avocado en garnaalsla.
"Dit is fantastisch. Ik heb er geen woorden voor. Ik begin haast te wenen", verklaarde van Van Haute achteraf. Hij gaf wel toe dat hij een week had geoefend op het bereiden van het gerecht.
Beeld: capitalcookingshow.blogspot.com
Hoofdpunten
Welkom Wolf vzw filmt wolf op rooftocht: “Ze zorgen duidelijk voor elkaar”
Ref en VAR kleuren match: “Maar gelijkspel is wel correct resultaat”
“Leugenaar, bedrieger”: hoe de strategie Rusland van binnenuit onder vuur ligt
Maud en haar baby ontsnapten aan de dood: “Die vallende boom is het beste wat me had kunnen gebeuren”
Beste van Plus
Lees meer
Recept: chef Koen Verjans (Innesto) grilt kreeft met courgettes voor The Sore Losers
Brouwerij Martens lanceert Heights: trendy en caloriearm drankje met vleugje alcohol
Deze ijsjeszaken strijden om titel Lekkerste IJsje van Limburg
Anke Buckinx zoekt het lekkerste ijsje van Limburg: “IJs als ontbijt? Geen probleem”