Het weer voor zondag 21 maart

Vanmiddag is het eerst nog een poosje regenachtig. De meeste regen is voorzien voor het centrum en zuiden van de provincie. In de loop van de namiddag wordt de kans op neerslag stilaan kleiner maar het blijft nog wel tot de avond bewolkt boven Limburg. De zwakke westenwind voert iets koelere lucht aan in vergelijking met de voorbije dagen waardoor we vanmiddag hooguit een graad of 12 halen.

Maandagochtend is het fris met minima rond 5°C. Overdag boekt de temperatuur dan wel weer wat winst richting maxima in de buurt van 14 of 15°C. Het blijft droog met een afwisseling van zon en wolken. Hoe meer naar het westen hoe breder de opklaringen. In het oosten kan de bewolking wat hardnekkiger zijn.

Dinsdag komt er in de ochtend wat meer bewolking voor maar in Limburg blijft het waarschijnlijk droog. In de loop van de voormiddag komt er ruimte voor opklaringen. Namiddag wisselen wolken en soms brede opklaringen mekaar af. De minima schommelen rond +5°C en namiddag komen we uit in de buurt van 14°C.

Woensdag is het droog met veel ruimte voor de zon en weer hoge temperaturen tussen 18 en liefst 20°C. Ook donderdag blijft het nog zeer zacht met namiddag en zeker 's avonds een toenemende kans op onweerachtige buien.

In de loop van vrijdag brengt een regenzone koelere lucht met zich mee. We halen dan nog maxima rond 13°C.

rweytjens_fr

Tijdens

komend weekend

is het wisselvallig met maxima rond 10 of 11°C. Zaterdag waait er een stevige zuidwestenwind, zondag is het kalmer.

Ruben Weytjens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer