Bieb schenkt 250 boeken aan Tongerse jeugdgevangenis

Bieb schenkt 250 boeken aan Tongerse jeugdgevangenis

Bieb schenkt 250 boeken aan Tongerse jeugdgevangenis

Tongeren - De stedelijke bibliotheek heeft 250 boeken overgedragen aan de jeugdgevangenis. “Nu hebben we vooral dubbels geleverd, maar het is de bedoeling om in de toekomst een ruilbibliotheek op te starten”, verduidelijkt adjunct-bibliothecaris Liesbeth Lambrix.

Liesbeth heeft zelfs enkele persoonlijke boeken afgestaan. “Om de vijf weken zullen we honderd andere titels leveren. Bij de keuze hebben we rekening gehouden met hun jonge leeftijd. Er zit iets tussen over opvoedingsproblemen en straatbendes, maar ook werken van Dirk Bracke en het World Guinness Book of Records. Voorts natuurlijk ook strips van onder meer Jommeke en Kiekeboe.”

Volgens federaal directeur Hilde Guffens wordt er geen censuur toegepast bij de keuze van het assortiment: “Alles wat vrij verkrijgbaar is, mag hier gelezen worden. We bieden de jongeren tijdens hun detentie aan wat later ‘buiten’ ook mogelijk is.” De instelling had al een beperkte bibliotheek van 50 titels samengesteld met eigen middelen. “Op termijn willen we de mogelijkheid bieden om online te bestellen”, vertelt Vlaams directeur Luc Van Craenenbroeck.

De jeugddelinquenten kunnen bovendien beschikken over een collectie gezelschapsspellen en dvd’s. Voorts krijgen ze psychosociale begeleiding, lessen Nederlands, maatschappelijke vorming en theorie over het verkeer. Binnenkort is er een fitnesszaal beschikbaar.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio