Roularta gaat in het rood

De mediagroep Roularta heeft vorig jaar een verlies geleden van 4,185 miljoen euro. Dat is vooral een gevolg van een terugval in de advertentieverkoop en van eenmalige reorganisatiekosten.

jvangeyte

Roularta is vooral actief in België en Frankrijk. In ons land geeft het concern onder meer Trends, Knack, Le Vif, Bizz, Cash en De Zondag uit. In Frankrijk staat het onder meer in voor L'Express, L'Expansion, L'Entreprise, Mieux Vivre Votre Argent en Point de Vue. Voorts is Roularta actief in de televisiewereld met onder meer Kanaal Z en de Vlaamse Media Maatschappij (VTM) en op het internet met onder meer Vlan.be.

Door de crisis zag Roularta de reclame-inkomsten aanzienlijk terugvallen. Vooral de vakbladen merkten een terugloop. Ook klapte de verkoop van jobadvertenties in. De verkoop van de bladen zelf hield beter stand.

Uiteindelijk zag het bedrijf zijn omzet met 9,5% dalen tot 707,3 miljoen euro. Om dat op te vangen, voerde Roularta een reeks besparingen door. Daarbij werden onder meer een aantal vakbladen samengevoegd. De operaties gaven wel aanleiding tot 16,4 miljoen euro aan eenmalige reorganisatiekosten.

Er wordt geen dividend uitgekeerd aan de aandeelhouders. Voor 2010 verwacht Roularta betere cijfers te kunnen voorleggen.

JVG