STVV zeker van deelname aan play-off 1 (fotoalbum)

In spannende match tegen Germinal Beerschot zette STVV de kroon op een prachtig seizoen. De Truienaars blikten thuis Germinal Beerschot met 2-0 in, terwijl Standard op Zulte Waregem niet verder kwam dan een 1-1. STVV en Kortrijk zijn nu zeker van deelname aan de play-off 1.

ghouben

Bekijk de foto's van de wedstrijd hier.

STVV begon nerveus aan de partij, getuige een terugspeelbal van Wagemakers waarop doelman Muyters zich moest reppen. Tegen het eind van de eerste helft kwamen de kanaries beter in de wedstrijd.

Wilmet had toen al twee mogelijkheden naast gewerkt. Een eerste keer kwam hij alleen voor Pacovski op aangeven van Delorge. Op de 30ste minuut zag Wilmet, dit keer bediend door Schouterden, een puntertje naast doel verdwijnen. Germinal Beerschot kon daar niet zoveel tegenin brengen, enkele dreigende acties van Haroun niet te na gesproken.

De tweede helft leek goed te beginnen voor STVV, na een strafschopfout op Sidibe door Clement die daarvoor overigens geel pakte. De topschutter van STVV zette zich zelf achter de bal maar Pacovski hield de 0-0 op het bord.

Toch Sidibe

Even later was het voor Sidibe (foto) dan toch raak, hij kon een hoekschop aan de tweede paal binnenkoppen: 1-0.

Nadien begon Germinal Beerschot te drukken, maar zonder veel lijn en bijgevolg zonder veel gevaar. Onana, ingekomen in de tweede helft, dreef de score voor de Kanaries met een mooi stiftertje op tot 2-0.