Standard handhaaft kans op play-offs met gelijkspel op Zulte

Standard is op Zulte Waregem niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel. Diep in de tweede helft kon Witsel een voorzet van Pocognoli binnen werken. Dankzij die goal van Witsel zijn de kansen van Rouches om de playoffs 1 te halen nog niet verkeken.

ghouben

De wedstrijd kon in een waanzinnig slotkwartier nog alle kanten uit. Na balverlies van Jovanovic had Chevalier tot twee keer toe de kans om het af te maken.

Na een hoekschop voor Zulte speelde Nfor Chevalier nog eens vrij, maar die besloot in de handen van Bolat. Onmiddellijk daarop had Jovanovic een kans maar hij joeg de bal over. Ook in de vijf minuten extra tijd hadden beide ploegen nog kansen genoeg om de overwinning binnen te halen.

Ook Kortrijk

KV Kortrijk deed een goede zaak. Het klopte een zielloos Lokeren met 3-1. Samen met STVV is het zeker van playoffs 1. Ook AA Gent hoort tot de winnaars van speeldag 29, de Buffalo's klopten Charleroi met 2-1.

Het zag er lange tijd naar uit dat Club Brugge zou blijven steken op een 0-0 tegen Roeselare, maar zeven minuten voor tijd kopte Kouemaha een voorzet van Akpala in doel.

Westerlo won met 2-1 tegen Cercle dankzij een doelpunt in de toegevoegde tijd.