PS weer aan de winnende hand in Wallonië

Het gaat weer beter met de PS. Volgens een peiling besteld door de kranten van de groep Vers l'Avenir zouden de Franstalige socialisten in Wallonië 33,1 procent van de stemmen halen, dat is een winst van 2 procent vergeleken met een peiling in september 2009. Het is ook 0,3 procent meer dan bij de regionale verkiezingen van juni vorig jaar.

ghouben

De MR van vice-premier Didier Reynders boert verder achteruit. De liberalen zouden 21,5 procent van de stemmen halen, dat is 2 procent minder dan het laatste verkiezingsresultaat. Ecolo blijft derde met een score van 18,6 procent.

Het cdH van Joëlle Milquet blijft op de vierde plaats met 16,9 procent. Advocaat Mischaël Modrikamen, bekend van de Fortis-saga, en zijn Parti Populaire halen amper 1,7 procent.

Herman voorop

Europees president Herman Van Rompuy is volgens de peiling de meest geloofwaardige politicus met 77,3%. Waals minister-president Rudy Demotte (72,9%) et co-voorzitter van Ecolo Jean-Michel Javaux (72%) zitten hem op de hielen.

4 procent foutenmarge

De maximale foutenmarge van de peiling bedraagt 4 procent. Ze werd telefonisch afgenomen door Dedicated Research bij ongeveer 600 Waalse kiezers tussen 3 en 8 maart.

Meer over Ecolo