Het weer voor maandag 15 maart

Maandag is het overwegend bewolkt maar tot de avond ook overwegend droog. Wel kan er vooral over het uiterste noorden en oosten mogelijk al eens even wat lichte regen of motregen vallen. 's Avonds trekt er dan vanuit het noorden een actieve regenzone over Limburg.

rweytjens_fr

In totaal kan er tussen de 5 en 10 liter hemelwater per vierkante meter vallen. Er waait een matige wind uit het westen.

Dinsdag begint de dag nog zwaar bewolkt met mogelijk tijdelijk nog wat regen in de ochtend maar naarmate de dag vordert wordt het droog en mogelijk verschijnen er aan het eind van de dag ook opklaringen vanuit het noordwesten. In de ochtend schommelt de temperatuur net boven het vriespunt. Namiddag wordt het een graad of 9 bij een zwakke westenwind.

Woensdagochtend liggen de minima rond +1 of +2°C. Het wordt een droge dag met afwisselend wolken en soms zelfs brede opklaringen. De temperatuur loopt op tot gemiddeld 11°C met mogelijk een lokale uitschieter tot 12°C waardoor het lentegevoel toch stilaan naar boven kan komen. De wind waait zwak tot matig uit het zuidoosten.

Donderdag zou dan een echt aangename lentedag kunnen worden met regelmatig zonneschijn, slechts af en toe wat meer bewolking en maxima tot 14°C.

Vanaf vrijdag neemt de kans op nattigheid dan weer toe maar het blijft wel zeer zacht met minima rond 8°C en maxima tot 15°C. Zaterdag is de kans op regen en buien erg groot bij nog steeds zachte temperaturen rond 13 of 14°C. Ook zondag ziet er wisselvallig uit en de temperatuur zet dan bovendien een bescheiden stapje terug.

Ruben Weytjens

Niet te missen