Ajax smeert PSV 4-1 nederlaag aan en nadert tot 1 punt

Ajax zet de inhaalrace op PSV en koploper FC Twente gestaag verder. De Amsterdammers wonnen thuis met ruime maar enigszins gevleide 4-1 cijfers van PSV.

ghouben

Door deze nederlaag vergoot de voorsprong van competitieleider FC Twente op het tweede gerangschikte PSV tot vijf punten. Ajax van zijn kant loopt in tot op één punt van PSV. PSV treft Twente zaterdag in eigen huis.

Beproefde tactiek

Ajax hanteerde in de ArenA zijn beproefde tactiek: de tegenstander op eigen helft vast te zetten met het risico om op een snelle counter te lopen. Maar de Ajacieden hadden het geluk dat PSV, de betere ploeg in de eerste helft, tot vier keer toe verzuimde een medespeler simpel voor Ajax-doelman Stekelenburg vrij te spelen.

Weg overwicht

PSV kreeg in de eerste helft twee loepzuivere doelkansen. Maar het was Ajax dag afwerkte, eerst via Siem de Jong in de 28ste minuut, en in de 43ste minuut stond Urby Emanuelson aan het kanon.

In de tweede helft was van het overwicht van PSV op het middenveld niet veel meer te bespeuren. Pantelic strafte knullig balverlies van PSV halfweg de tweede helft af. Nadat Jan Vertonghen een bal op de hand kreeg, kon Dzsudzsak voor PSV tot 3-1 milderen, maar in de slotminuut legde Luis Suarez de 4-1 eindcijfers vast.