Enrico Gasparotto wint vijfde rit in Tirreno-Adriatico

De Italiaan Enrico Gasparotto schrijft de vijfde rit in Tirreno-Adriatico op zijn naam. In het algemeen klassement blijft zijn landgenoot Michele Scarponi leider.

ghouben

Gasparotto (Astana) was in de slotfase van de rit te sterk voor Evans, Iglinskiy en Garzelli. Toen hij versnelde kon geen van deze drie renners remonteren. Voor Gasparotto is het zijn achtste profzege. In 2005 was hij nationaal kampioen op de weg.

In de aanvang van de etappe van Chieti naar Colmurano (234 kilometer) probeerde een groep van elf renners, met onze landgenoot Johan Vansummeren, te ontsnappen. Maar bij de belangrijkste beklimming zaten alle favorieten weer vooraan.

De Spanjaard Juan José Oroz ging in de finale alleen in het offensief en Gasparotto sprong mee. Samen liepen ze 40 seconden uit. In de slotklim liet Gasparotto zijn medevluchter achter, maar even nadien kreeg hij het gezelschap van Stefano Garzelli en nadien ook van Evans en Iglinskiy. Evans probeerde op 900 meter van de meet nog te ontsnappen, maar het was uiteindelijk Gasparotto die alleen weg raakte.

Meer over Johan Vansummeren