Ruud van Nistelrooy wil carrière afsluiten bij Hamburg

De Nederlandse aanvaller Ruud van Nistelrooy heeft het erg naar zijn zin bij het Duitse Hamburg, tegenstander van Anderlecht in de Europa League. Hij overweegt zelfs om zijn carrière bij club uit de Bundesliga af te sluiten.

kscherpenberg

"HSV wordt mijn laatste hoofdstuk", vertelt hij aan Bild. "Ik kom hier niet om twee, drie jaar een soort afscheidstoernee te maken. Ik wil niet alleen maar cashen. Ik ben geïnspireerd door Hamburg en de euforie van de supporters. Daarom zeg ik: mijn carrière begint hier weer opnieuw."

Real

Van Nistelrooy meent dat Hamburg een goede kans maakt om de Europa League te winnen. In de achtste finales won de club alvast het eerste treffen tegen Anderlecht met 3-1.

De 33-jarige Nederlander voetbalde voor de winter nog voor het Spaanse Real Madrid. Bij Hamburg kunnen ze nog altijd niet geloven dat de "superspits" voor hen koos.

Van Nistelrooy blijft echter bescheiden. "Ik ben geen superster, ik ben ook gewoon maar een mens. Met maakt mij echt niet uit of ik met Beckham, Rooney, Ronaldo of een journalist in een kamer zit. Ik ben niet beter of slechter en ook niet meer waard dan anderen."