Het weer voor zondag 14 maart

Vanmiddag vallen er verspreid over Limburg een aantal buien. Tussendoor blijft het droog. Op sommige plaatsen kan het zelfs helemaal droog blijven terwijl andere plaatsen een paar buien te verwerken krijgen. In de loop van de namiddag neemt de buienneiging stilaan af en na 16u blijft het waarschijnlijk overal droog.

rweytjens_fr

De maxima komen uit rond 8°C. De wind draait weer naar het westen en zal zwak tot matig waaien.

Maandag is het overwegend bewolkt. Voormiddag kan er vooral over het uiterste noorden en oosten af en toe wat motregen vallen. In het tweede deel van de namiddag schuift dan een actieve regenzone van noord naar zuid over onze provincie waardoor het een paar gaat regenen en de avondspits dus in het water valt. Er waait nog steeds een matige wind uit het westen.

Dinsdag begint de dag nog zwaar bewolkt met mogelijk tijdelijk nog wat regen in de ochtend maar naarmate de dag vordert wordt het droog en uiteindelijk verschijnen er ook opklaringen. In de ochtend schommelt de temperatuur net boven het vriespunt. Namiddag wordt het een graad of 8.

Woensdagochtend liggen de minima rond +1 of +2°C. Het wordt een droge dag met afwisselend wolken en soms zelfs brede opklaringen. De temperatuur loopt op tot gemiddeld 11°C met mogelijk een lokale uitschieter tot 12°C waardoor het lentegevoel toch stilaan naar boven kan komen. De wind waait zwak tot matig uit het zuidoosten.

Donderdag zou dan een echt aangename lentedag kunnen worden met regelmatig zonneschijn, slechts af en toe wat meer bewolking en maxima tot 15°C.

Vanaf vrijdag neemt de kans op nattigheid dan weer toe maar het blijft wel zeer zacht met minima rond 8°C en maxima tot 14°C. Zaterdag is de kans op regen en buien groot bij nog steeds zachte temperaturen rond 13 of 14°C. Ook zondag ziet er wisselvallig uit en de temperatuur zet dan bovendien een bescheiden stapje terug.

Ruben Weytjens

Niet te missen