Brand vernielt huis in Beringen

Zaterdag even na 22 uur is in een huis in de Schuttersstraat brand uitgebroken. Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al door het dak. Het vuur dat vooral op de zolder van de lage woning hevig woedde, was snel onder controle maar de schade is erg groot. De bewoners, een jong gezin met een baby, zijn momenteel dakloos. Ze kunnen bij familie terecht.

kscherpenberg

Het koppel Luypaerts woont sinds twee jaar in de Schuttersstraat. De twee jonge twintigers hebben een baby van tien maanden. Zaterdagavond was het koppel er even op uitgetrokken. Toen de brand uitbrak, was de grootmoeder er om op de baby te passen. Zij ontdekte de brand en sloeg alarm.

“Het was een uitslaande brand die de hele zolderverdieping in lichterlaaie zette”, zegt onderluitenant Geert Wouters. “Het vuur ontstond rondom de schoorsteen, vermoedelijk door oververhitting van de kachel. We hadden de brand snel onder controle maar de schade is erg groot. De hele zolder is uitgebrand en op de benedenverdieping is er water- en rookschade. We hebben met dekzeilen het dak dichtgelegd. Het huis is onbewoonbaar.”

Het jonge koppel kwam thuis toen de brandweer nog aan het nablussen was. Zij verblijven momenteel bij familie in Zonhoven. Een personeelslid van de stedelijke sociale ombudsdienst kwam zaterdagavond al ter plaatse. “Ik werd door de sociaal assistente op de hoogte gebracht van de ramp die het gezinnetje trof”, zegt schepen van Sociale Zaken Maurice Webers. “Ik heb dan opdracht gegeven om die mensen eventueel een noodwoning aan te bieden maar kreeg te horen dat ze bij familie opgevangen werden. Onze dienst heeft ondertussen vergeefs geprobeerd om hen te bereiken zodat we niet meteen weten of opvang in een noodwonig van de stad noodzakelijk is.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio