Dolle schutter schiet tienerzoon en agent dood

In de Wijerstraat in Bilzen is het speciale interventie eskadron binnengevallen in het appartement waar een man deze morgen een agent heeft doodgeschoten. De schutter is overleden. Volgens de eerste berichten pleegde hij zelfmoord, maar op een persconferentie werd duidelijk dat ie mogelijk werd gedood door een politiekogel. De man had voor het schietincident in de Wijerstraat ook al zijn 15-jarige zoon doodgeschoten in Vlijtingen, bij Riemst.

kscherpenberg

Na de moord op zijn zoon ging hij naar het appartement van zijn ex, ook de moeder van het slachtoffer. De vrouw kon de hulp van de politie inroepen.

Twee agenten troffen hem daar aan in de badkamer. Het duo snelde naar buiten. De overleden politieagent struikelde in zijn haast op de trap en bleef met zijn been vastzitten tussen de spijlen van de trapleuning

Gestruikeld

De schutter opende toen drie keer het vuur op de onfortuinlijke agent. Die werd geraakt in de rug, net op de plaats waar zijn kogelwerende vest hem niet beschermde. De agent werd nog in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed. De 54-jarige agent, Eduard Strijckers (foto), woonde in Tongeren.

Een collega van de neergeschoten agent schoot terug op de schutter en die werd daarbij geraakt.

De ex van de dader, de 53-jarige J.H., werd ook onder vuur genomen. De vrouw liep daarbij lichte verwondingen op. Ze wordt verzorgd in het ziekenhuis.

In het huis in Vlijtingen is intussen het gerechtelijk labo aangekomen. Minister Turtelboom kwam haar steun betuigen in Bilzen. Ze heeft het over een zwarte dag voor de politie.

Enkele jaren geleden was er al een incident waarbij de man de politie van Maasmechelen had beschoten. Bij een huiszoeking nadien werden 16 wapens aangetroffen. De dader staat bekend als een agressieveling.

Niet geregistreerd jachtgeweer

Het jachtgeweer waarmee de man nu heeft geschoten, blijkt niet geregistreerd te zijn. "Ik denk dat het gerechtelijk verleden van deze man niet zo proper is," zegt waarnemend burgemeester Jos Roebben van Bilzen.

MM

Bekijk een reportage


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio