Weldra goedkoper alternatief voor capsules Nespresso

Er komt weldra een goedkoper alternatief voor de koffiecapsules van Nespresso. Een aantal patenten verlopen eind 2012, maar Jean-Paul Gaillard, oprichter van de Ethical Coffee Company, zou een achterpoortje hebben gevonden waardoor de concurrentie vroeger een feit zal worden.

kscherpenberg

Gaillard, zelf ooit nog algemeen directeur van Nespresso, richtte in het verleden zowaar 'De Club' op, waarbij Nespresso-capsules via het net aangekocht kunnen worden.

De man beweert nu dat hij gelijkaardige met koffie gevulde capsules op de markt kan brengen die maar liefst een vijfde goedkoper zijn. Voor een capsule van Nespresso, eigendom van het Zwitserse Nestlé, betaal je in ons land 31 cent.

Milieu

Gaillard zou zelfs al bestellingen binnen hebben. Weldra start de productie van zo'n 300 miljoen stuks. Volgens de Franse krant Le Figaro zou warenhuisketen Casino in mei die nieuwe caspules al verkopen.

De nieuwe capsules zouden ook beter voor het milieu zijn door het gebruik van natuurlijke vezels en biologisch afbreekbaar materiaal. Nespresso kiest voor gerecycleerd aluminium omdat dat materiaal de koffie naar verluidt het beste bewaart.

Nespresso wil nog niet reageren op de plannen van Gaillard.